Felie de lapte(Milch Schnitte)

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 31540 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema :
  • 220 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 10 g gelatina+5 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(Milch Schnitte):

Foile de pandispan:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu grisul,cacaua si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace foile de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute fiecare. Lasa foile la racit si intre timp prepara crema.

Crema:

Amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte,mierea si vanilia. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca bine. Adauga laptele condensat peste frisca si omogenizeaza bine. Pune crema la frigider pentru aproximativ o ora(amesteca din cand in cand in ea )

Asamblare:

Desprinde cu grija hartia de copt de pe foi. Intr-o tava mai mare pune o foaie de pandispan,crema si acopera cu cealalta foaie. Da prajitura la frigider pentru 3-4 ore.

Portioneaza prajitura si decoreaza cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(Milch Schnitte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Lavinia 1

04.09.2013, 09:29

multumesc
Mirela,cu drag

monik80 1

21.03.2015, 12:43

blueapril 1

16.10.2016, 13:53

Laptele vostru condensat e indulcit sau nu? Ca eu nu gasesc in Anglia decat indulcit si mi-a iesit super dulce, desi nu am pus mierea si nici frisca nu era indulcita. Ma intrebam daca asa trebuie sa fie prajitura asta, sau mi-a iesit mie mai dulce din cauza laptelui condensat.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Kinder fetta al latte